Nej till förmånscyklar för stadens anställda

Imorgon är det dags för kommunstyrelsens Personal- och Arbetsmarknadsutskott att ta beslut om det röd-gröna förslaget om att erbjuda stadens anställda förmånscyklar. Jag har tidigare skrivit om förslaget här, och om varför jag är kritisk till det. I korthet är förslaget är inte tillräckligt attraktivt, det skulle inte ge de miljövinster som var tanken, och det bygger dessutom på kontroll av de anställdas cyklande. Enligt Traikkontorets modell skulle nämligen kommunen kontrollera att en anställd som cyklar färre dagar per månad än överenskommit belastas med ett högre nettolöneavdrag för kostnaden för cykel och cykelservice. Sannolikt är det därför som endast tre personer hittills tecknat sig för erbjudandet om cykelförmån som Trafikkontoret tillhandahåller.

När det gäller kommunala förmånscyklar är jag därför för minskade ramanslag och ett balanserat styre!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.