Jag “gick på” fel 1:a april-artikel …

I fredags fylldes media av aprilskämt. En del ganska roliga, och en del mer uppenbara och lättgenomskådade (se här för en sammanställning). En av de april-artiklar som jag dock fick fundera lite extra över var en artikel i GT där socialdemokraterna lovade att minska barngrupperna i förskolan.  Detta slitna och sedan länge oinfriade löfte från socialdemokraterna låg snubblande nära det komiskas gräns. Det hela kändes liksom bara för osannolikt. Trots att Socialdemokraterna har haft makten i över 16 år  är det fortfarande kö till förskolan och stora barngrupper. Jag har ju tidigare frågat socialdemokraterna om när deras löfte om att minska barngrupperna blir till en lögn, men tydligen var aprilutspelet inget skämt. Idag skriver även GP om socialdemokraternas slitna löfte under rubriken Sluta svika – sätt maxtak:

Sätt maxtak på grupperna. Hyr in baracker. Hyr in förskolebussar. Satsa på allvar på dagmammor, inte halvhjärtat och oengagerat som hittills. Och se till att ta befälet nere på Börsen. Det håller inte att stadens ledning slår ut med händerna och lägger all skuld på respektive SDN.

Alltför många barn i Göteborg går i förskolor med alldeles för stora barngrupper. Det är hög tid att agera. Jag har tidigare skrivit om en möjlig väg framåt  här:

”Legas initiativ är oantastligt, och särskilt välkommet i den stressade och röriga barnomsorgsapparat som Göteborg dragits med i många år. Han borde få gehör från alla håll, eftersom också majoriteten säger sig vara positiv till dagbarnvårdare.”

Det känns lite pinsamt att “gå på” fel artiklar den 1 april, men det måste vara ännu mer pinsamt när ett  partis förslag i så seriösa frågor som barnomsorg misstas för aprilskämt …

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.