Nu börjar byggkaoset!

Bakom mig och regionpolitikern Magnus Berntsson (KD) kan den uppmärksamme bland annat identifiera en infrastrukturminister samt Västtrafiks ordförande.

På förmiddagen bevittnade jag och Magnus Berntsson startskottet för det Västsvenska Paketet. Det Västsvenska paketet innebär en rad infrastruktursatsningar på kollektivtrafik, järnvägar och förbindelser såsom ny Götaälvbro, Västlänken, och Marieholmstunneln. Satsningarna är de största i Göteborgsregionen sedan 60-talet då Tingstadstunneln och Älvsborgsbron byggdes.  Detta innebär att stora delar av Göteborg de närmaste 15 åren kommer att förvandlas till en byggarbetsplats.

Infrastrukturen har under väldigt många år legat som en blöt filt över utvecklingen i Göteborg. Det har gällt allt ifrån inpendlingen av arbetskraft och transporter inom staden till de stora transporterna till och från hamnen. Statens ovilja att satsa på infrastrukturen i Göteborg har skapat en konkurrensnackdel gentemot andra regioner som gjort att Göteborg hamnat på efterkälken. Nu har dock alliansregeringen frångått den tidigare traditionen om uteblivna satsningar i Göteborg. Det förestående byggkaoset till trots är jag därför oerhört glad att denna satsning som kommer bidra till att skapa en större arbetsmarknad och främja sysselsättning och tillväxt nu äntligen kommer till stånd.

Mer info om paketet hittar du här!


Media: GP,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.