De bästa brottsförebyggande verktygen


Fredagsmorgonen inleddes med ett mycket intressant besök hos Polisen tillsammans med bland andra regionpolitikern Magnus Berntsson. Chefen för polisområde Storgöteborg, polismästare Lars Klevensparr, chefen för ungdomspolisen Even Magnusson, samt bitr. chefen för länskriminalen, Sven Albin, gav alla mycket intressanta föredragningar om hur polisen arbetar.

Alla våra diskussioner tycktes förenas av en gemensam nämnare.  För oavsett om diskussionerna handlade om polisens organisation och samarbete med staden, om rekryteringen till kriminella gäng, om stöd till brottsoffer, eller behovet av brottsförebyggande insatser, så betonades vikten av tidiga insatser och ett nära samarbete med skola och socialtjänst. Det är därför glädjande att polisen och staden tillsammans nu organiserar sig efter denna insikt.

Polisen bekräftade på många områden centrala kristdemokratiska tankegångar: En trygg familj och en god skola är de bästa brottsförebyggande verktygen. På dessa områden kan Göteborg bli mycket bättre!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.