Barnperspektiv efterlyses!

Dagens kommunstyrelsesammanträde inleddes med en föredragning av Stadsrevisionen. Revisionen riktade bland annat kritik mot SDN Kortedalas hantering av familjehemsplacerade barn.  Enligt reglerna skall barnen i familjehemmen få besök av socialsekreterare minst var sjätte månad. Dessutom skall politikerna var sjätte månad göra en ny bedömning om fortsatt boende i familjehemmet är lämpligt eller inte.  SDN Kortedala har dock låtit vissa barn vänta upp till 3 år utan att man besökt eller haft kontakt med barnet. Detta är ett helt oacceptabelt svek mot redan utsatta barn och ett sorgligt exempel på total frånvaro av barnperspektiv!  Jag utgår ifrån att den nya stadsdelsnämnden Östra Göteborg kommer skärpa till sig betydligt i detta avseende.


I media: GP,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.