Sätt P för höjningen av parkeringsavgifter!


Trafikkontoret föreslår enligt GP en höjning av parkeringsavgifterna på upp till 60 procent. Detta innebär att man på vissa gator blir tvungen att betala sanslösa 40 kronor i timmen. Enligt förslaget skall det dessutom bli full avgift även på söndagar.

Här handlar det inte om att staden skall få in pengar till vår gemensamma välfärd, utan om att bestraffa de göteborgare som kör bil. Kommunfullmäktige har redan med stor enighet beslutat om att införa avgifter i form av trängselskatt för trafik som passerar genom centrala Göteborg. Detta i syfte att förbättra både miljö och infrastruktur.  Den föreslagna höjningen av parkeringsavgifter kommer dock att leda till att det bara blir de rikaste som har råd att parkera, en utveckling som nog ingen vill se. Det hade ur detta perspektiv varit ärligare av trafikkontoret att föreslå ett totalförbud för bilar i Göteborgs innerstad, än att som nu göra det till en resursfråga. Jag tycker att höjningen är absurd och hoppas verkligen att Trafiknämndens politiker förmår att säga nej till förslaget. Om vi inte vill se en utveckling där Göteborgs centrum utarmas på handel till förmån för köpcentrumens betonglador, måste vi göra det möjligt för göteborgarna att kunna använda bilen i sin hemstad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.