En levande skärgård kräver goda kommunikationer

Marianne Bergman (KD) skriver idag på GT debatt om förutsättningarna för en levande skärgård med anledning av hennes motion om att utreda förutsättningarna för att avlasta Saltholmen genom att bygga en ny terminal:

En levande skärgård får inte bara vara vackra ord i kommunala högtidstal och turistbroschyrer, utan måste även omsättas i praktisk handling. Om inte kommunen kan skapa hyggliga förutsättningar för människor att bo året runt i skärgården finns risk att Göteborgs öar förvandlas till exklusiva semester- och rekreationsgräddhyllor för förmöget folk, där den eventuellt kvarvarande bofasta befolkningen reduceras till ett pittoreskt inslag under badsäsongen. Genom att skapa förutsättningar för goda kommunikationer till och från öarna kan skärgården bidra till positiva flyttströmmar och bidra till Göteborgs ökade attraktionskraft.

I dag tar det till exempel mer än 25 år att få en fast parkeringsplats på Saltholmen, och väntetiden på att få en pendelparkering är dryga fem år. Det finns även många göteborgare och turister på fastlandssidan som skulle uppskatta möjligheten att kunna parkera vid ett skärgårdsbesök. Skärgården är ju, som Marianne skriver, inte bara till för öborna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.