Hisingens friidrott – Offside?

Under nämndsammanträdet för Idrott- och föreningsnämnden idag så lade vi i Alliansen fram ett förslag för att rädda friidrotten på Hisingen nu när det ska byggas ännu en arena för allsvensk fotboll. Det är inget fel att satsa på fotboll, men man får inte glömma de övriga!

Tyvärr röstades förslaget ner av de rödgröna som verkar hoppas att allt ska ordna sig utan deras inblandning.

Det är viktigt att vi visar en vilja att värna skol-, bredd- och ungdomsidrotten på Hisingen, inte bara elitfotboll. Fotbollen får nu återigen en gräddfil, medan för friidrotten och andra väntar kanske ett maraton…

Nedan följer vårt yrkande:

Rambergsvallen
Vi delar förvaltningens synpunkter på programmet men saknar en djupare belysning av friidrottens möjligheter att verka på Hisingen. Det är lika angeläget att Rambergsvallen som fotbollsarena ges allsvensk standard som att friidrotten ges möjligheter till fortsatt utveckling. Nämnden bör i sitt svar undvika att direkt eller indirekt prioritera bollidrott framför annan idrott. Vi efterlyser också en tidplan för etablering av en eventuell ny friidrottsanläggning om Rambergsvallen görs om till en renodlad fotbollsarena så att friidrottsaktiviteterna inte avstannar.

Elitidrotten i Göteborg är viktig, men vi ser det som oerhört viktigt att utvecklingen inte sker på skol-, bredd- och ungdomsidrottens bekostnad.

Förslag till beslut:

Nämnden föreslås besluta ge förvaltningen i uppdrag att inarbeta ovanstående i nämndens remissvar.

David Lega (KD) ​Lars Forsberg (M)​ Anders Wettergren (FP)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.