Fler familjecentraler!

Sambandet mellan barns hälsa och föräldrarnas ekonomiska, sociala och psykiska situation är tydligt. Kristdemokraterna vill därför att det förebyggande folkhälsoarbetet ska inriktas på att tidigt identifiera barn och ungdomar i riskzonen och att stödja utsatta familjer. För detta arbete krävs en helhetssyn och ett nära samarbete mellan till exempel mödravård, barnavårdscentral och socialtjänst, något som underlättas genom att samla dessa under samma tak i form av så kallade familjecentraler.

Glädjande nog är kristdemokraterna inte längre ensamma om att förespråka familjecentraler. Mot bakgrund av att många föräldrar  saknar ett naturligt ställe att vända sig till efter att de lämnat BVC och spädbarnstiden, förespråkar nu en projektgrupp i Angered  fler familjecentraler som en lättillgänglig social mötesplats, där de som behöver stöd kan få det.

I ljuset av den senaste BRIS-rapporten som visar på hur barns erfarenheter av myndighetskontakter ofta är  nedslående tydliggörs behovet av fler familjecentraler ytterligare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.