Om handbollens välgörande effekter

Igår var jag på Scandinavium och såg Sverige vinna stort mot Chile i handboll. Det är alltid lika roligt när Göteborg får stå som värd för ett VM, inte bara för sportintresserade, utan för Göteborg i stort. Evenemang som dessa bidrar nämligen till att stärka stadens varumärke och bidrar till tillväxt både inom idrott och näringsliv. Jag är även övertygad om de positiva effekterna idrottsevenemang som detta har för ökat idrottsutövande och föreningsliv. Möjligheten att titta på  handboll i världsklass är inte inte minst viktigt för många ungdomar som söker förebilder. I sin bästa form förmedlar idrotten genom föreningslivet viktiga ideal och lärdomar såsom kämpaglöd, lagkänsla, rättvisa, hur man sätter mål och hanterar medgång såväl som nederlag. Sådana värderingar är viktiga i en människas liv såväl som för den goda staden. Idrott är alltså inte bara kul, det är nyttigt också 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.