Mycket verkstad och lite snack

93% av KDs vallöften uppfyllda!

Mycket verkstad och lite snack är den stora anledningen till de låga siffrorna under den senaste perioden. Vi har varit så fokuserade på att genomföra och förändra, att vi inte har hunnit med att skryta om allt vi har genomfört.


I Sverige har det varit lite ‘ofint’ att prata om hur bra man faktiskt är eller hur bra det där vi gjorde var. Vi vill hellre prata om vad vi ska göra härnäst. Det finns ett gammalt uttryck som säger att man inte vinner några val på det man gjort, utan det man vill göra under nästa mandatperiod. Jag tror att det stämmer till viss del, men vi får inte glömma bort att trovärdigheten kommer ifrån det vi tidigare skapat. Vad vi behöver är en sund mix av verkstad och snack!

Så därför kommer här lite skryt!

Fastighetsskatten – vi har avskaffat den oberäkneliga skatten och ersatt den med en lättberäknad avgift som inte ändras beroende på vad din granne säljer sitt hus för.
Vårdnadsbidrag – nu har fler möjlighet att vara hemma längre med sina barn.
Kömiljarden – vi har kortat köerna i vården avsevärt genom att belöna de som lyckas.

Eftersom vi har arbetat i ett lag i fyra år är det svårt att peka på mänder av saker som uppfylls tack vare Kristdemokraterna, hur många mål gör Tysklands anfallare utan ett stabilt mittfält?

Folk är nog fortfarande osäkra på vad Kd är bra för. Den vanligaste frågan jag har fått den senaste tiden är ”Vad kul att du satsar på politiken, men VARFÖR valde du Kristdemokraterna?”. Hade den frågan kommit upp lika ofta om jag valt Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet? En vanlig efterföljande kommentar är: ”Jag visste inte att du är kristen”. Många verkar dessvärre tro att man måste vara det.

Ska jag vara riktigt ärlig, så hade nog jag också, den förutfattade meningen.
Först efter att jag läst på vad Kristdemokraterna faktiskt tycker och vill arbeta för, istället för att bara läsa vad andra skriver att vi tycker, insåg jag att det jag har föreläst om de senaste tio åren är precis detsamma som Kristdemokratins värdegrund bygger på.

Utan att ha en kristen bakgrund, så fann jag att mina värderingar helt överensstämmer med Kristdemokraternas. Jag har använt ord som eget ansvar, personlig utveckling, krav och beröm. Kristdemokratin använder ord som värdeorientering, subsidiaritetsprincipen, personalism och ofullkomlighetstanken.

Ingen människa kan bli världsmästare ensam. I ofullkomlighetstanken – att ingen människa eller organisation är fullkomlig, ligger en enorm potential. Vi kan välja att förvalta och utveckla våra resurser, men i vissa lägen behöver vi alla hjälp för att kunna nå längre.

Vi vet att vi står för en stabil värdegrund där varje människa är unik och har ett okränkbart värde. Vi vet att människor och organisationer växer och utvecklas genom en sund blandning av kärlek och stöd, krav och beröm.

Vi vill att människor ska få lov att bestämma över sina egna liv. Vi vill leva i ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter.

Vi hoppas att vi får fyra år till på oss att bevisa varför vi är så bra, gärna med starkare stöd än tidigare!

Läs även artikeln på Newsmill

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.