Människovärdet gäller alla

Några har ställt frågan vilket parti de ska lägga sin röst på när det gäller ”människovärdesfrågor”, och undrar om vår närvaro på HBT-festivalen i Göteborg innebär att vi övergett Kristdemokraternas officiella politik. Vi kan ge dem lugnande besked! Vår närvaro på HBT-festivalen handlade om att tydliggöra att den kristdemokratiska övertygelsen om alla människors lika värde inte kan begränsas till dem som är heterosexuella. Detta är för oss en fråga om mänskliga rättigheter.

Det finns definitivt en del politiska skiljaktigheter mellan oss och arrangörerna bakom festivalen. Det får dock inte råda något tvivel om att vi, som kristdemokratiska politiker, tar avstånd från diskriminering av HBT-personer. Det är nämligen inte okej att en grupp i samhället ska behöva vara rädd för att utsättas för våld, kränkningar, och diskriminering. Detta har upphovsmannen till den kristna etiken lärt oss.
Vår närvaro handlar till syvende och sist om att stödja en grupp människor som länge varit utsatt i samhället. Här har vi Kristdemokrater ett extra stort ansvar, då vi är ett värde­orienterat parti som vill stå upp för dem som är svaga. Frågan handlar nämligen om hur vi behandlar vår nästa – med rädsla och fördömande, eller med kärlek och respekt.

Carina Liljesand
kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborg

David Lega
1:a på riksdagslistan i Göteborg

Martin Hellström
3:a på kommunlistan i Göteborg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.