Valfrihet för hjälpmedel ett måste!

Efter en hel del pysslande fick jag äntligen ihop min nya rullstol levererad direkt från USA! Den är inte godkänd av något hjälpmedelsinstitut och knappast något man skulle få beviljad som hjälpmedel i Sverige idag. Jag hade turen att få hjälp med att testa rullstolen i samarbete med företaget som tillverkar dem i Los Angeles, Colours Wheelchairs. Det är inte ok att behöva ha kontakter eller tur för att få lov att välja den rullstolen som bäst passar de egna behoven och livsstil.

Min nya rullstol kostar inte mer än en av de som är godkända i Sverige idag, men i funktionalitet och design passar den mig. Jag vill kunna leta upp och få beviljat hjälpmedel som jag vet passar mig, inte en rullstol vald av “hjälpmedelseliten”.

Givetvis måste det finnas regler och principer för vad man kan välja, men det måste finnas större valfrihet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.