Anefur: “Vi kommer aldrig att acceptera rädslans ideologi”

Michael Anefur skriver i dagens Sydsvenskan om att införa en obligatorisk introduktion för nyanlända. Jättebra artikel i ett mycket viktigt ämne! Michael skriver vidare att vi måste erkänna problemen för att kunna visa på lösningar. Läs artikeln här.

I dagens G-P skriver Jasenko Selimovic (fp) i samma anda angående domen mot arbetsförmedlingen som fälldes för diskriminering av en muslimsk man. Jag är helt övertygad om att Michael och Jasenko har rätt, den här problematiken måste diskuteras på allvar, inte gömmas undan. Precis som Michael skriver, anser jag att det är politiken som är problemet, inte de människor som kommer hit.

Redan på 90-talet gjorde Berkeley Breathed, en serietecknare i USA följande reflektioner rörande rädslan för det annorlunda. Jag letade igenom mina gamla lådor och hittade en seriestrip jag fått lov att publicera:

Klicka på bilden för att förstora den

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.