Rekordmagasinet och julledighet

Det var alldeles för länge sedan jag skrev i bloggen, det har varit en intensiv period med föredrag, möten med mera nu innan jul. Men nu under veckorna som kommer ska jag skriva lite mer tankar och funderingar som jag har haft med mig under de gångna veckorna!

Till att börja med så vet vi hur regeringen valt att fördela pengarna till Svensk Idrott under 2010. Det blir mer gemensamma pengar, med större frihet att fördela för oss inom RF istället för detaljreglering!

Vi jobbar vidare med LegaWear för att göra en nylansering i januari. Spännande!

Jag fick en otroligt fin julklapp av Henning Svendsen när jag föreläste för Göteborgs Folkhögskola! Originalteckningen av Rekord-Magasinets omslag med simmaren Arne Borg, som fick bragdguldet 1926.

Rekord-Magasinet var en svensk idrottstidning för ungdomar.
Mitt under det andra världskriget, den 1 december 1942, utkom det första numret av Rekord-Magasinet. Den var ett inslag i samhällsdebatten men också för att ge ungdomarna goda förebilder. Bakom tidningen stod Edwin Ahlqvist. Tidningen försökte även motverka fascism och nazism. Den gav reportage om idrottshändelser, porträtterade idrottstjärnor och skildrade sporten i ord och bilder. Tidningen lades ned 1969.

Nästa inlägg kommer snart, ikväll är det standup med Eddie Izzard på Scandinavium!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.