Soweto Grunden BOIS

Deltagarna från Blitz Academy har varit i Sverige ett flertal gånger och också deltagit i Gothia Cup två gånger. Då fick de tillfälle att träffa Grunden BOIS, fotbollslaget för de med intellektuella funktionsnedsättningar och deras tränare Thor Guttormsen. Detta inspirerade Blitz såpass mycket så att när de kom tillbaka till Soweto, startade de ett Soweto Grunden för personer med utvecklingsstörningar på hemmaplan. Många av dessa har ganska hyggliga förutsättningar medan de går i skolan till de är 18 år, sedan finns det ingenting. Nära idrottsplatsen där Blitz tränar finns det en NGO som ordnar aktiviteter under dagarna för många med utvecklingsstörning över 18. De startade ett samarbete och tränar deltagarna i fotboll och koordination en gång i veckan.

Otrolig glädje och engagemang från deltagarna OCH tränarna från Blitz. Jag är helt övertygad om att alla utvecklad av detta samarbetet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.