TILLSAMMANS MOT FÖRTRYCKET I HONGKONG #LettersToLai

Hongkongs invånare kämpar frenetiskt för sin frihet och sina rättigheter. De som motsätter sig den kinesiska kommunistregimen riskerar att fängslas. En som slagits för pressfriheten i Hongkong är Jimmy Lai. Jimmy Lai ägde tidningen Apple Daily, som var den största tidningen i Hongkong som öppet kritiserade den kinesiska kommunistregimen. Eftersom journalisterna på Apple Daily vägrade ge upp kampen för att bevara Hongkongs demokratiska system, kunde regimen till slut inte acceptera tidningens existens. Det ledde till att tidningens bankkonton frös och att Jimmy Lai fängslades.

Igår deltog jag i en kampanj vid namn ”Letters to Lai”. Kampanjens syfte var att uppmärksamma förtrycket av Hongkongs journalister och att ge frihetskampen en megafon för en dag. Politiker från världen över har skickat hälsningar med stöd till Jimmy Lai. Se min hälsning nedan.

Jag inspireras av Jimmy Lai och av alla de som vägrar ge upp kampen för de rättigheter och den frihet som de förtjänar. Det minsta vi kan göra är att stötta deras frihetskamp. Honkongs sak är vår.

➡️ Min hälsning till Jimmy Lai (på engelska): shorturl.at/dvBS9➡️ Om du är intresserad av kampanjen kan du besöka organisationen Geneva Summit for Human Rights sida här: https://lettertolai.genevasummit.org/